Članstvo

Članovi IPA-e svoje članstvo dokazuju iskaznicom koja se mijenja svake godine.

Članovi IPA-e uz plačenu članarinu dobivaju iskaznicu i naljepnicu za automobil

Arthur Troop

Sudjelujte u aktivnostima

IPA Zagreb organizira razna događanja te Vas pozivamo da sudjelujete.

OSNIVAČ


IPA - najveća policijska organizacija na svijetu - je osnovana 1. siječnja 1950. Od tada, njen Esperanto moto "Servo per Amikeco" (služiti kroz prijateljstvo) dosegao je više ljudi nego što se moglo zamisliti.

IPA (Međunarodna policijska udruga) je nezavisno tijelo koje se sastoji od pripadnika policijskih snaga, bilo da su aktivni na dužnost ili u mirovini, bez obzira na čin, spol, rasu, boju kože, jezik ili religiju. Njezina svrha je stvaranje veza i prijateljstva te promicati međunarodnu suradnju.

IPA se zalaže za principe postavljene u Univerzalnoj deklaraciji o ljudskim pravima koja je usvojena od strane Ujedinjenih naroda 1948.godine. Njezini su ciljevi razvoj kulturnih odnosa među njenim članovima, kao i širenje njihovog općeg znanja i razmjena profesionalnih iskustava; Osim toga, nastoji poticati uzajamnu pomoć u socijalnoj sferi, te doprinose, u granicama svojih mogućnosti, za miran suživot među narodima i na očuvanje mira u svijetu.

Udruženje je osnovao policijski narednik iz Lincolnshire, Engleska, Arthur Troop,koji je želio stvoriti vezu za prijateljstvo i međunarodnu suradnju između policijskih službenika.

Arthur Troop rođen je 15. prosinca 1914, u Lincolnu, Engleska, gdje je proveo djetinjstvo i pohađao školu. Počeo je raditi kao mehaničar, ali je ubrzo je pronašao interes u drugim stvarima. Upisao je studij ekonomije i društvenih znanosti na Ruskin College, Oxford. U to vrijeme on je upisao 3-godišnji studij ruskog jezika, te je nagrađen posjetom Moskvi i Lenjingradu 1934. Godine. Nakon toga slijede dvije godine studija poljoprivrede u Avoncroft Agricultural College u Vale of Evesham, Worcestershire. Dana 19. lipnja 1936 Arthur pristupa u redove Lincolnshire policije, gdje je vršio dužnosti u raznim odjelima, ali specijaliziranim za promet. Neposredno nakon Drugog svjetskog rata, Arthur si postavlja ogroman zadatak osnivanja Svjetske organizacije za prijateljstvo policajaca. On je uvijek imao veliko povjerenje u razgovor među ljudima, a ne u borbu sa njima i vjerovao je u pozitivne kvalitete prijateljstva. U to vrijeme njegovi šefovi su ga smatrali ekscentričnim. U godinama 1948-49 u kontaktu je sprijateljima iz policije u zemlji i inozemstvu. Godine 1949. objavljuje članak u časopisu britanske policije pod pseudonim Review of 'Aytee'. Nakon iznenađujuće reakcije čitatelja, Arthur je bio uvjeren da bi trebalo nastaviti. IPA je osnovana 1.siječnja 1950 pod motom Servo per Amikeco (služiti kroz prijateljstvo) i Arthur Troop je postao prvi tajnik britanske Udruge. Njegov pojam o pridruživanju s razvojem društvene, kulturne i profesionalne veze između svojih članova, u odnosu bez diskriminacije na čin, spol, rasu, jezik ili religiju, postao je stvarnost. Uz pomoć ranih pionira radio je na poticanju u osnivanju drugih nacionalnih sekcija. Od ranih početaka IPA poruke brzo se šire i dolazi do osnivanja novih udruga u cijelom svijetu. Ubrzo su osnovane udruge u većini zemalja Zapadne Europe, Afrike, Amerike (sjeverne i južne), Azije i Australje. Godine 1955. na prvom sastanku Izvršnog odbora IPA-e u Parizu Artur Troop je postao prvi glavni tajnik IPA-e i na tom položaju je ostao do 1966. godine kada je odstupio sa tog položaja iz osobnih razloga. Slijedom Arthurovihi postignuća u stvaranju onoga što je postalo najveća svjetska policijska organizacija, došlo je do promjena odnosa vlasti prema Međunarodnoj policijskoj udruzi. Godine 1965. Arthur Troop je nagrađen medaljom Britanskog Carstva za njegov rad u osnivanju IPA-e. Kasnije je primio mnoge visoke nagrade iz inozemstva.

Pogodnosti

IPA ima sklopljene ugovore koje članovima omogučavaju popuste.

Sponzori

Posjetite IPA-u

IPA Zagreb je za članove osigurala prostorije za druženje.

Radno vrijeme ponedjeljak i srijedu od 10,00 do 20,00 sati, a utorak, četvrtak i petak od 10,00 do 17,00 sati.

IPA ZAGREB

Međunarodna policijska udruga

Statut
Upravni odbor
Učlanjenja
Popusti

SPONZORI

Jaškapack d.o.o.
Zlatni sponzor

Eco consult d.o.o.
Zlatni sponzor

IPA (Internacional Police Asociation)

Međunarodna policijska udruga čiji članovi su policijski službenici, aktivni ili umirovljeni.

Kontaktirajte Nas